För bara några dagar sedan vill jag dra mig till minnes att jag eller Linda sa till någon att vi har haft ström nästan jämt sedan vi kom hit. Vilken jinx. Vi borde ju ha vetat bättre. Nu har vi haft strömavbrott två dagar i rad. Igår mellan cirka 13.00 och 20.00, idag mellan 9.00 och 18.30. Zesco (Zambia Electricity something something..) skulle idag ha kommit vid 15.00 för att byta lite sladdar och annat så att strömmen blir lite mer tillförlitlig. De kom inte. Alls. De kanske kommer en annan dag, eventuellt. You never know. Säger som Linda skulle ha sagt, oh zesco, you so random. Tur att vi har fått låna en liten gasspis så vi kan laga mat ändå, och tur att ficklampor finns.

Annars har dagen varit väldigt mycket lunk. Läsa, lunka, äta, lunka. Med paus för att leka med ett gäng barn som kom på besök. Kurragömma, kull, och andra lekar som jag knappt förstod mig på men barnen tyckte det var kul och det är väl det viktiga. Och det spelar ingen roll att man springer runt i sandaler, fotsulorna blir smutsiga ändå. Och resten av fötterna också för den delen. Dammet och jorden tränger liksom in ändå. Fotbad varenda kväll innan man går och lägger sig är nästan ett måste för att inte smutsa ner hela sängen. Men ändå blir fötterna aldrig liksom helt rena. De känns alltid lite dammiga. Men det finns något charmigt i det.
Som det där citatet går: ”And by the end of the day your hair should be messy, your feet should be dirty, and your heart should be full.”

Mpongwe. Dammig by under torrperiod.
 

1 kommentarer

Mamma Annelie

17 Sep 2016 17:47

Hej kära Bea!
Tänkte försöka skicka en hälsning så fort du skrivit något. (Förra inlägget blev det visst inget) Härliga bilder, det ser fint ut! Hur går det med värmen?
Här har det börjat bli lite mer höst, lite svalare m.a.o , men fortfarande soligt och torrt (det behövs verkligen regn)
Jag jobbar heltid några dagar framöver, då Lotta har lite semester.
Kramar❤️

Kommentera

Publiceras ej