Hur länge har vi varit i Zambia nu? I ungefär ett paket malariatabletter. Första säsongen av Greys Anatomy. Två utlästa böcker. Endast en måltid nshima, men desto fler måltider av stekt aubergine och ägg. Två veckor kan man också säga. Beror ju på hur man räknar tiden.

Det är lustigt det där med tid. Mellan Zambia och Sverige är det just nu ingen tidsskillnad alls. Fast ändå är tidsskillnaden så stor. Dygnsrytmen är helt annorlunda här. Vi går upp tidigt, går och lägger oss tidigt. Jag kan känna mig helt slut och redo att sova innan åtta. Men det är väl bara en av många saker att vänja sig vid här. Tiden är annorlunda. Allt går liksom lite långsammare. Saker och ting får ta tid.

Imorgon inleds vår tredje vecka, och tanken är att vi också då ska få börja arbeta lite. Shamfuti, som är vår handledare här, är dock borta nästan hela veckan så vi får komma på själva vad vi ska testa denna vecka. Det blir nog någon dag på sjukhuset med sjukhuspastorn, någon dag på förskolan, och kanske någon dag i workshopen där ett sömnadsrum ska byggas upp. Allt är fortfarande lite oklart, som så mycket är och har varit under den första tiden. Eftersom jag inte har någon direkt koll på läget får jag lita på att Gud har koll och vet vad han gör. Det försöker jag påminna mig om varje dag. Att släppa på kontrollen och låta Gud ta över rodret.

 

2 kommentarer

morfar

20 Sep 2016 23:35

Tack för dina härliga inlägg, skoj att få vara med Dig på dina äventyr. Med vänlig hälsning olle.

morfar

20 Sep 2016 23:40

Hej Bea tack för din härliga inlägg. Uppskattar att jag får vara med dig på dina äventyr. mvh olle

Kommentera

Publiceras ej