Okej, här kommer den. Den fjärde och antagligen sista delen på mat jag testat i Afrika. Om inte februari för med sig en massa nya smaksensationer. Tackar Zambia (och Sydafrika och Zimbabwe) för allt nytt jag har fått testa. Det finns en hel del god mat här alltså, mycket som kan överraska om man bara vågar smaka.

  Skalan går: Dör hellre än äter igen
                     Skulle äta igen om inget annat fanns och jag var tvungen för att inte dö
                     Jovars, ganska gott
                     Alright, vi börjar komma någonstans! Skulle definitivt äta igen
                     Godhetsdöden

-Croc skewers
  Vad: Marinerade bitar av krokodilsvans på grillspett
  Förtärdes var: På Café Zambezi i Livingstone
  Betyg: Godhetsdöden (marinaden hjälpte nog till en hel del)

-Zebra burger
  Vad: En hamburgare. Gjord på zebrakött.
  Förtärdes var: På en restaurang i Victoria Falls Village i Zimbabwe
  Betyg: Jovars, ganska gott

-Jollof rice
  Vad: Ris med blandade grönsaker och kryddor, kallas ibland för afrikansk paella
  Förtärdes var: På Café Zambezi i Livingstone
  Betyg: Jovars, ganska gott

-Ifisash
  Vad: Ett hopkok av bland annat pumpablast och jordnötter
  Förtärdes var: På julmiddag hos familjen Sumabanga, som tillbehör till nshima
  Betyg: Alright, vi börjar komma någonstans! Skulle definitivt äta igen.

-Mangosoppa/mangokräm
  Vad: Precis vad det låter som, soppa och kräm gjord på mango från vår trädgård.
  Förtärdes var: Hemma i vårt kök.
  Betyg: Godhetsdöden

 
Svansen på en sån här åt jag alltså.
 
Och där borta går massa zebror. Räcker till många zebra-burgare.
 

Kommentera

Publiceras ej